Har du pratat med dina kunder om säkerhet?

Har du frågat dem:

Har ni tillgång till system och verktyg hemifrån som innehåller känslig information?
Hur loggar anställda in? Hur ofta kör ni backup? Skickar ni filer med känslig information via mail? Håller ni systemen uppdaterade och patchade?

Ett företag bör skydda sin information oavsett om de anställda arbetar på kontoret eller via distans.

Tips för att säkra arbetsplatsen när den är på hemmaplan:

  • Klientlös SSL/VPN så att du kan jobba effektivt var du än är, utan problem. Anställda kan lätt tröttna på komplexa lösningar och istället använda osäkra lösningar för att det är mer bekvämt (t.ex privat mail).
  • Tvåfaktorsautentisering för att på ett säkert sätt komma åt information och system, enbart lösenord är inte tillräckligt säkert. 
  • Bra och uppdaterat klientskydd som ger högsta skydd till din klient även utanför kontoret 
  • Begränsa administrationsrättigheter på klienter när de jobbar hemifrån så att det inte är möjligt att ladda ner okända program filer som kan vara skadliga.
  • Utbilda om phishing attacker - Informera och uppmärksamma om phishing attacker med hjälp av de verktyg som erbjuds på marknaden för att utbilda anställda.
  • Backup och säkerhetskopiering så att informationen inte går förlorad om olyckan ändå är framme. 

IT- och informationssäkerhet är alltid viktigt vare sig du jobbar på kontoret eller på distans och vi på Infinigate är experter på IT-säkerhet och hjälper gärna dig som återförsäljare att säkra upp dina kunder. 

Välkommen att kontakta oss!

sakerhet@remove-this.infinigate.se

018-655585

KONTAKTUPPGIFTER

Ökad vaksamhet och medvetenhet gällande IT- och informationssäkerhet!

Allt fler företag har som policy att jobba hemma under pandemin.

Att jobba hemifrån har många fördelar men kan också vara förödande för företaget om du inte har den IT-säkerhet som krävs vid distansarbete. Oron och informationsbehovet under pandemin kan leda till att vi är oaktsamma och klickar på okända länkar för att få ta del av mer information om det som sker i världen. Länkar som kriminella skapar för att sprida skadlig kod eller komma över känsliga uppgifter.

FBI har sett en fyrfaldig ökning av IT-attacker jämfört med månaden innan pandemin bröt ut. Ökat antal attacker och sämre it-säkerhet på hemmakontoret gör att Sveriges nationella Computer Emergency Response Team (CERT-SE) uppmanar till ökad vaksamhet och medvetenhet gällande IT- och informationssäkerhet.

"Uppskattningsvis har de flesta bredbandsanslutna hem över 20 anslutna enheter om man räknar in hushållets telefoner, bärbara datorer, termostater, hemmalarm, kameror, wifi, TV-apparater, etc. Flera av dessa är varken säkra eller regelbundet uppdaterade. Dessa kan vara sårbara punkter för angrepp eller informationsläckage.”
 
Läs mer här

Ransomware boom

13 maj 2020. Sophos har låtit göra en stor global undersökning kring cyberkriminalitet och ransomware. Rapporten visar att 60% av de tillfrågade företagen i Sverige blev utsatta för ransomware förra året. Sverige ligger även i topp när det gäller betalning för att få tillbaka den kidnappade (krypterade) informationen.

Spana in rapporten här