Hej David Sandin hos Clavister - hur är läget?

Uppe i Örnsköldsvik, där det svenska säkerhetsföretaget Clavister har sitt huvudkontor, når vi David Sandin som är säljansvarig för Clavister i Norden. Vi pratar om verktyg för säkerhetsanalyser, trendspaningar och segling...

-Clavister har en tjänst där kunder får hjälp med att analysera säkerheten och kan få svar på om man är så skyddad som man tror att man är, berätta!

-Det stämmer! Det är vår tjänst CyberSecurity Score som finns i vårt rapporteringsverktyg Clavister InCenter. Det hjälper kunden/återförsäljare att i realtid se vad som händer i nätverket och utifrån det ger förslag på förbättringspunkter och åtgärder som kan och bör genomföras för att förbättra säkerheten.

-Hur kompletterar det era brandväggar?

- Det är en del av vår brandväggslösning. Våra brandväggsprodukter inspekterar trafiken och hindrar och blockerar hot. Brandväggarna gör, så att säga, jobbet. Med CyberSecurity Score kan IT-avdelningen visualisera säkerheten över tid. Tex om du ändrar en konfigurering kan det ha effekt på risknivån. Att kunna visa hur förändringar och åtgärder i nätverket påverkar risknivån gör att det är enklare att visa värdet med den investering det ändå är med IT-säkerhet. Man får ett bra underlag för att ta beslut kring verksamhetens IT-säkerhet och kan allokera rätt budget och (inte minst) göra rätt säkerhetsprioriteringar.

-Hur får man tag på Clavister CyberSecurity Score?

-Den ingår! När man köper Clavister brandvägg med tjänsteavtal (CSS) ingår CyberSecurity Score som en del av vår rapporteringsprogramvara InCenter. Det är bara att aktivera den.

-Vilka trender ser du just nu inom IT-säkerhet?

-Jag ser att tjänstefiering är här för att stanna! Tjänstebaserad leverans av säkerhet där kunderna får ett säkerhetspaket med pris per användare per månad. Det blir ännu viktigare att vi som pratar IT-säkerhet med kunderna hjälper till att säkerställa att kunderna har relevant lösning på plats och använder de tjänster som de faktiskt köpt. Här har återförsäljare en superviktig roll att vara rådgivare.

-Vad är roligast med att arbeta hos Clavister?

-Att ingen dag är den andra lik! Det händer så mycket kul. Vi är kända för att vara flexibla och enkla att arbeta med och så är det verkligen även på insidan.

-Till sist: Hur ska du klara dig utan segling nu i vinter? Vi har hört att du är en fantast.

-Det stämmer att jag älskar segling, och snart är det vår! Jag seglar gärna hela året om det gick. Men just i kallaste vargavintern är det inte alltid läge. Men jag är ju även skidåkningsfantast så det går ingen nöd på mig.

Om INFINIGATE

Infinigate grundades 1996 och var då den första värdeadderande distributören i Europa som fokuserade enbart på internetbaserade lösningar. Sedan 2002 har Infinigate koncentrerat sig på distribution av IT-säkerhetslösningar för att skydda nätverk, data och applikationer.

Infinigate fokuserar sitt erbjudande på nytänkande och marknadsledande lösningar som kräver kunskap och expertis. Produktportföljen kompletteras av ett brett serviceerbjudande inom sälj, teknik, marknadsföring och utbildning.

Infinigate har verksamhet i 11 europeiska länder (Belgien, Danmark, Finland, Frankrike, Nederländerna, Norge, Schweiz, Storbritannien, Sverige, Tyskland och Österrike). Moderbolaget är baserat i Schweiz.

För mer information välkommen att kontakta:

Peter Strand, VD, Infinigate Sverige
0708-65 10 38 el. peter.strand@remove-this.infinigate.se

Anna Ohlström Ferm, Marknadschef, Infinigate Sverige
0708-65 10 23 el. anna@remove-this.infinigate.se