Hallå-där Kristofer Berg, Nordenansvarig hos Vectra

Vi pratar med Kristofer Berg som arbetar hos AI-företaget Vectra om passion för sitt jobb och för tekniken och vad som krävs för att lyckas...

 


En tekniker sa nyligen att Vectra är det häftigaste han sett sedan han började med IT-säkerhet, vad tror du han menade?

- Vad kul, jag är benägen att hålla med! Vectras produkter tar hand om sofistikerade cyberattacker. Med hjälp av AI och maskinlärning analyseras all nätverkskommunikation och man får en tydlig överblick av vilka enheter som utgör störst risk i IT-miljön. Vectra ligger i framkant när det gäller tekniken och löser ett problem som i stort sätt ALLA organisationer har. Jag tror att lösningen tilltalar den som vet hur mycket manuellt operativt arbete som normalt ligger bakom aktiv säkerhetsövervakning (SOC).

Vad brinner du för mest i ditt arbete?

- Att vara ute och träffa kunder och prata problemlösning. Jag gillar teknik som är nytänkande och har ett tydligt värde för kunden.

Ni är redan tekniskt långt framme. Vad kommer härnäst?

- Under mina 13 år i branschen har jag aldrig jobbat för ett bolag som är ens i närheten av den innovationsgrad vi har. Release-cykeln är månadsvis och bara sedan jag började har vi släppt hundratals nya funktioner och tre nya produkter som alla stöttar och underlättar för de som jobbar operativt med säkerhetsövervakning. Vi kommer dessutom snart med en paketering för mindre bolag vilket passar den Nordiska marknaden som handen i handsken. Det ser jag fram emot!

Om man är återförsäljare och vill lyckas med Vectra vad ska man tänka på?

- Det viktigaste är att man ska ha förmågan att förstå kundens utmaningar, våga ta dialogen om de verkliga utmaningarna med cybersäkerhet och kunna förklara värdet av den lösning man föreslår. Vi ser ofta att vi konkurrerar om samma budget som SIEM-projekt där kunden har en övertro till vad man skall få ut av loggverktyget, när de i själva verket skulle behöva någon form av Detection & Response plattform.

Det här låter spännande får man testa?

- Ja man får kontakta mig eller Infinigate. Man kan spana in demo på webben också. Sedan kan vi anordna "capture the flag" sessions där man får känna lite på lösningen. Såklart ska man höra av sig.

Tack för pratstunden!

Om INFINIGATE

Infinigate grundades 1996 och var då den första värdeadderande distributören i Europa som fokuserade enbart på internetbaserade lösningar. Sedan 2002 har Infinigate koncentrerat sig på distribution av IT-säkerhetslösningar för att skydda nätverk, data och applikationer.

Infinigate fokuserar sitt erbjudande på nytänkande och marknadsledande lösningar som kräver kunskap och expertis. Produktportföljen kompletteras av ett brett serviceerbjudande inom sälj, teknik, marknadsföring och utbildning.

Infinigate har verksamhet i 11 europeiska länder (Belgien, Danmark, Finland, Frankrike, Nederländerna, Norge, Schweiz, Storbritannien, Sverige, Tyskland och Österrike). Moderbolaget är baserat i Schweiz.

För mer information välkommen att kontakta:

Peter Strand, VD, Infinigate Sverige
0708-65 10 38 el. peter.strand@remove-this.infinigate.se

Anna Ohlström Ferm, Marknadschef, Infinigate Sverige
0708-65 10 23 el. anna@remove-this.infinigate.se